Radio en TV
Kees Driehuis is journalist en presentator.  Hij was initiatiefnemer en eindredacteur van het onderzoeksprogramma ZEMBLA, waarmee hij vele prijzen won.  Hij presenteerde NOVA, Buitenhof, Per Seconde Wijzer en actualiteitenprogramma’s op Hilversum 1, later Radio 1. 

Zijn eerste werk bij de televisie verrichtte hij in de redactie van de talkshow van Sonja Barend. Als journalist begon hij bij de radio met programma’s als  ZI, Dingen van de Dag, De Wekkerradio en Het Radioweekblad.

Door al die verschillende programma’s heeft hij expertise in een niet alledaagse combinatie van disciplines: actualiteiten, onderzoeksjournalistiek en infotainment.  Zijn uitgangspunt: hoe ingewikkeld een kwestie ook is, iedereen moet het kunnen begrijpen.  Bevlogenheid is het woord dat bij hem past. Maatschappelijk geëngageerd, integer en vrijwel altijd goedgeluimd.


BOEK

                                       Kees Driehuis is, met Hendrina Praamsma, samensteller van “De Strijd” (2016), het boek bij de gelijknamige tiendelige televisieserie, over de gouden eeuw van de arbeider.