Moderator
Johan Cruijff was nooit saai. Als voetballer niet, als trainer niet en later als analist al helemaal niet. Hij voegde nieuwe ‘spreuken en gezegden‘ toe aan onze vocabulaire. Je kan er om lachen maar ze ook als uitgangspunt nemen. ‘Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt’. Een inspirerende leidraad. Maar de moderator moet er natuurlijk vooral zin in hebben. Alert en met flair moet hij laten zien dat het onderwerp hem interesseert, voor een zaal vol met mensen die allemaal hun eigen verwachtingen hebben. Ze willen iets opsteken, graag andere meningen horen, een beetje geamuseerd worden, hopen nieuwe mensen te ontmoeten.

Kees Driehuis zorgt ervoor dat zij niet teleurgesteld de zaal verlaten. Hij is inhoudelijk scherp en presenteert met humor. Hij stapt graag van het podium af om spontaan het publiek te betrekken bij een symposium, congres, conferentie, jaarvergadering, discussie, forum.
 
Grote bedrijven, ministeries, non-profit organisaties, lokale en provinciale overheden, hij heeft op vele podia gestaan. Ook in het Concertgebouw als gastheer bij een uitvoering van “Peter en de Wolf” en bij openingen van tentoonstellingen van beeldend kunstenaars. 

Een jaarcongres, jubileum, kick-off, diner-pensant, personeelsquiz, workshop, werkatelier, noem alle varianten maar op, hij heeft het gedaan. Over complexe onderwerpen een toegankelijk gesprek of discussie voeren. Goed luisteren, zorgen dat iedereen aan bod komt, op tijd ingrijpen als het onduidelijk wordt. Zijn werk start niet een uur voordat het evenement begint. Hij denkt graag actief en doelgericht mee met de opdrachtgever. Minimaal één uitgebreide werkbespreking gevolgd door net zoveel telefonisch overleg als nodig is, gaan vooraf aan de bijeenkomst. Dan weet hij waar hij het over heeft en gecombineerd met een scherpe, maar charmante presentatie stelt hij de juiste vragen; hij begeleidt de sprekers en laat hen floreren, houdt intussen de klok in de gaten om op tijd klaar te zijn voor de pauze. En nog belangrijker: voor de borrel na afloop.